Beregn en isoleringspris her

VÆGKONSTRUKTIONER

Ved isolering af vægkonstruktioner skelnes der mellem lette inder- og ydervægge. Fremgangsmåden er stort set den samme, men funktionerne
af væggene er vidt forskellige:

· Lette indervægge

Lette indervægge består som regel af stålregler eller skillerumslægter i træ, som beklædes med 1 eller 2 lag gips.

Ved isolering af lette skillevægge bores der huller i gipsen. Papiruld injiceres i hulrummet, indtil det er nået ud i alle revner og sprækker som én homogen masse. Når hulrummet er fyldt ud, lukkes hullerne i gipsen. Herefter kan der beklædes med yderligere et lag gips for at undgå synlige tegn på det udførte arbejde eller der efterspartles.

Denne form for isolering udføres både i nybyg og ved efterisolering.

Papiruld har en lydabsorbering, der er ca. 35 % bedre end traditionelle isoleringsmaterialer. Derfor er papiruld det oplagte valg, når indervæggen skal lydisoleres også hvis der stilles særlige høje lydmæssige krav.

· Lette ydervægge

Lette ydervægge består som regel af stålregler eller regler i træ, som beklædes med 1 eller 2 lag gips, på den indvendige side. Under gipsen lægges en plast dampspærre for at holde fugt ude fra konstruktionen.
Der afsluttes som oftest på ydersiden med en vindspærre samt en facadebeklædning, som kan udføres af mange forskellige materialer.

Det unikke ved papiruld er, at plastdampspærren kan undværes i ydervæggen, og der sparres en tung og bekostelig arbejdsgang.
Desuden opnås et bedre indeklima, da huse uden plastdampspærre
bedre kan ånde.

Plastdampspærren kan undværes, idet papirulden absorberer fugt i modsætning til mineraluld, der delvis skyer fugt. Derfor er volumen af fugtabsorberende materialer i konstruktioner med papiruld meget høj
og fugtniveauet vil aldrig nå et skadeligt niveau.

Ved isolering af lette ydervægge bores der huller i gipsen. Papiruld injiceres
i hulrummet, indtil det er nået ud i alle huller og sprækker som én homogen masse. Når hulrummet er fyldt ud, lukkes hullerne i gipsen. Herefter kan der beklædes med yderligere et lag gips for at undgå synlige tegn på det udførte arbejde.

Denne form for isolering udføres både i nybyg og ved efterisolering.

Papiruld er markedets bedste isoleringsprodukt og har samtidig en lydabsorbering, der er ca. 35 % bedre end traditionelle isoleringsmaterialer. Derfor er papiruld det oplagte valg, når lette ydervægge skal isoleres også hvis der stilles særlige høje lyd- og varmemæssige krav.